<

Animator v Kranju


2.7.05
ORATORKO 2005

Oratorij v župniji Kranj je bil letos, od 27. junija do 2. julija, nekaj posebnega, saj se je dogajal že deseto leto zapored.
Otroci so ves teden preživeli ob igri, katehezah, molitvi, delavnicah in športnih igrah. Letos se je zbralo 105 otrok, animatorjev pa je bilo 35. Dan na oratoriju je tekal po naslednjem scenariju: najprej so otroci zapeli himno – Angel božji, varuh moj in z njo dvignili zastavo, nato je sledila zgodba o Tobitu in njegovih plemenitih delih. Zaigrali so nam jo dobro pripravljeni animatorji. Po zgodbi so se otroci razdelili po starostnih skupinah v kateheze, kjer so se pogovarjali o vrednotah, povezanih z zgodbo. Sledila je molitev, ki je bila zelo sproščena in smo se z njo priporočili Bogu. Sledile so delavnice, za nekatere otroke najbolj zanimiv del oratorija. Tudi letos je bila izbira pestra:
- POSLIKAVA MAJIC
- TATOO
- ZAPESTNICE
- ŠPORTNA
- PLESNA
- LIKOVNA
- USTVARJALNA
- ŠAH
- KEMIJSKA
- DELAVNICA ZA PUNCE
- GOLF
- VOJAŠKA
- ŠPANŠČINA
- KRANJ
- PACKE ZA NAJMLAJŠE

Po kosilu pa smo se odpravili na Prešernovo šolo, kjer so otroci sproščali odvečno energijo. V četrtek smo odšli na izlet h gasilcem in se nato odpeljali še do Adergasa.


BESEDE ANIMATORJEV:

Gre veliko časa, truda, energije, živcev,… ko pa zagledaš zadovoljne in vesele otroške obraze, je vse to poplačano. Še posebej, ko so nam napisali pisma. Veseli smo, da smo lahko priredili ta oratorij.
Nik in Eva

Letos sem prvič na oratoriju. Po dolgih pripravah in sestankih, sem prav vesela, da sem se oratorija sploh lahko udeležila. Vsak dan sem nestrpno pričakovala otroke z nasmehom na obrazu. Razveselila pa sem se tudi tistih, ki so bili bolj živi. Vidimo se naslednje leto.
Katarina

Biti animator je naporen »poklic«. Potrebno je vložiti veliko časa in energije, saj je zelo veliko priprav, preden se začne za otroke tako zabaven del počitnic. Nasmejani obrazi, polni novih pričakovanj, pa so nama največje darilo otrok.
Anja in Daša


KAJ PA OTROCI?

Molitve so bile preproste. Pred molitvijo smo zvadili pesmi in se zraven še kakšno naučili. Molitev je vodil animator Nejc, ki jo je lepo oblikoval, da je bila zanimiva. Pri molitvi smo tudi predstavili svoje delo pri katehezah.
Ana in Nika

Športne igre so bile zelo zanimive. Najbolj nama je bila všeč kmetija. Manj bi bilo lahko štefet in tudi pot do šole je predolga. Všeč nama je, da tam dobimo sok.
Petra in Monika

Oratorija si brez animatorjev ne moremo predstavljati, zato se jim iskreno zahvaljujeva za vse delo, potrpežljivost… Čas, ki smo ga preživeli z njimi, je hitro minil, vedno so bili nasmejani, polni dobre volje in zanimivih idej.
Ajda in Maja


PRESENEČENJE…

Za deseto obletnico oretorija v kranjski župniji smo pripravili presenečenje – torto, ki smo je bili vsi zelo veseli, seveda še posebej otroci.

Nasvidenje leta 2006!
POKROVITELJI ORATORIJA 2005:
Center mladih
Mestna občina Kranj
Goričane – tovarna papirja d.d.
Karitas Kranj
Montažne storitve Mišo Draško s.p.
Integral AP Tržič d.d.
... in posamezniki
Hvala g. župniku in g. kaplanu,
ki sta nas bila vesela na svojem dvorišču.


Objavljeno ob 20:53.

 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments


Previous Entry Next Entry1
Stran kranjskih
birmanskih (in ne samo)
animatorjev
<< July 2005 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31


BIRMA V KRANJU

FARNA OZNANILA

SVETO PISMO NA SPLETU
Contact Me

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:
(Sem zgoraj vpišeš svoj e-naslov in prejemaš obvestila o vseh novih objavah na tej strani.)

Blogdrive