<

Animator v Kranju


28.7.05
Pri sv. Kancijanu ob Soči

Ana je letošnji teden v Škocjanu opisala takole:

11. julija 2005 smo mladi iz Kranja že drugo leto zapored obiskali San Canzian/Škocjan v Italiji. Že izkušnje lanskega leta so nam obetale krasne počitnice, a prebivalci mesteca ob Soči v gospoljubnosti presežejo vsa pričakovanja. Ganljiv sprejem ob prihodu, njihovo zaupanje, ko so nas dobesedno sprejeli medse kakor člane svojih družin, nam dali ključe svojih domov, pripravili skupni večer in nas obdarovali. Redili so nas kakor prašičke: pice, testenine, morske jedi, kruhki z olivnim oljem, najrazličnejšimi siri, olivami, popečeno zelenjavo in obvezno še kaj sladkega ali vsaj sadje. To so bile naše večerje. Vsa kosila v restavracijah je častil don Mauro, škocjanski župnik, in nas povabil še na "gelatto" (sladoled).

Obalno stražo na mivki smo se šli v Gradežu, kjer je morje tako plitvo, da se zvečer ponekod pojavijo kar majceni otočki. Tudi Sesljanski zaliv (Sistiana) smo spet obiskali. Morski valovi tu spodkopavajo pečine in ustvarjajo romantično ozračje. Svoje moči smo vložili v igranje odbojke na mivki in zdaj že tradicionalnega nogometa na milnici, ki je spet razgibal vse naše smejalne mišice.

Izobraževalne vsebine so obsegale kratek spehod po Trstu, ogled arheološkega muzeja v Ogleju, kjer smo se udeležili tudi slovesne sv. maše, ki jo je na praznik oglejskih zavetnikov sv. Mohorja in Fortunata daroval prefekt dr. Franc Rode, izlet z ladjico k Marijinemu božjepotnemu svetišču na otoku Barbana ter obisk največjega italijanskega pokopališča 1. svetovne vojne v kraju Redipuglia = Rdeče polje (naš kaplan je na tem pokopališču našel svojega soimenjaka - italijanskega vojaka 210. pehotne enote...).

Četudi so se naši predniki na soški fronti borili na nasprotnih straneh, je ta teden v Škocjanu spet dokaz, kako močne vezi lahko vera in dobrota spleteta med ljudmi. Upamo, da nas bodo naši italijanski prijatelji obiskali že letos, zato: "Nasvidenje - v nobeni naslednji vojni, ampak: v Kranju in prihodnje leto spet v Škocjanu!"


Pred Trstom

Na Barbani

Z Barbane

Angel Gabriel na konici stolpa stolnice v Gradežu
Križ v Gradežu, lapidarij ob stolnici

Sesljanski zaliv, pogled iz Devina
Na vojaškem pokopališču
Imena tisočev padlih vojakov
Pred odhodom domov
...še enkrat, prosim.Objavljeno ob 21:04.

 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments


Previous Entry Next Entry1
Stran kranjskih
birmanskih (in ne samo)
animatorjev
<< July 2005 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31


BIRMA V KRANJU

FARNA OZNANILA

SVETO PISMO NA SPLETU
Contact Me

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:
(Sem zgoraj vpišeš svoj e-naslov in prejemaš obvestila o vseh novih objavah na tej strani.)

Blogdrive